Bestellen van Champost

Ook dit jaar kan je begin november champost aankopen via Tuinhier Waregem. Per zak betaal je 1,50 euro en de zakken kunnen afgehaald worden op vrijdag 8 of zaterdag 9 november. Dit is op vrijdag van 16 tot 18 uur en op zaterdag van 8 tot 11 uur.

De verdeling gaat door op de parking achteraan van het OC Nieuwenhove.

Je dient vooraf je bestelling te plaatsen via een bestuurslid, het secretariaat of via onderstaand inschrijvingsformulier. De bestelling wordt betaald bij de bestelling of via overschrijving op de rekening van tuinhier BE 41 0001 0517 8110.

Wat is champost

Champost is een restproduct van de champignonkwekerij. Nadat het product is uitgewerkt wordt het verhit en verkijgt men champost.

Champost bestaat uit paardenmest dat gecomposteerd wordt met kippenmest, stro en gips.. Omdat er kalk doorgemengd is, is champost erg basisch. Champost kan dan ook beter niet worden gebruikt op grond waar de pH al redelijk hoog (pH > 7) is.

Houd er rekening mee dat champost meer zouten (fosfor, kalium) bevat dan compost. Champost is een goede grondverbeteraar en kan bijvoorbeeld gebruikt worden alvorens je een gazon zaait.

Bestelformulier

Ik kom op vrijdag 8 november zakken champost afhalen.

Ik kom op zaterdag 9 november  zakken champost afhalen.

Ik betaal per zak 1,5 euro op rekening BE 41 0001 0517 8110 van de TuinhierWaregem.