Daguitstap Brusselse rand

Op zaterdag 27 april gaan we op bezoek in de omgeving van Brussel.  We gaan niet naar het centrum maar bezoeken enkele mooie pareltjes uit de Brusselse rand.
We starten onze dag in het chocolademuseum in Koekelberg.  In de namiddag gaan we dan genieten van de bloemenpracht in het park van het kasteel van Groot-Bijgaarden. We krijgen eerst een gidsbeurt en nadien kan je op eigen tempo het park verder verkennen of in het centrum van Groot-Bijgaarden rondwandelen.
Om af te sluiten gaan we richting Affligem.  In de Oude Brouwerij, gelegen vlak naast de abdij, genieten we van een broodmaaltijd, al dan niet met een abdijbiertje van Affligem.

Ons dagprogramma

08.30u.

samenkomst op parking van Concordia Textiles, Kalkhoevestraat Waregem

10.00u.

Geleid bezoek aan het Belgian Chocolate Village in Koekelberg

12.00u.

Middagmaal in de catacomben van de basiliek van Koekelberg
14.00u.  
Floralia Brussels in het kasteel van Groot-Bijgaarden
18.00u. Avondmaal in Gasthof d’ oude Brouwerij in Affligem

20.00u.

terug in Waregem

Inschrijven

Prijs per persoon: 65 euro.
Inbegrepen: koffie in Chocolade Village, middagmaal (voor-, hoofdgerecht en dessert), avondmaal (broodmaaltijd), bus, inkomtickets en gidsen.
Inschrijven kan je hier

Onze bus is volzet.  Je kan je wel nog aanmelden voor op de reservelijst te staan. vul het formulier dan in, en wacht tot tot jullie eventueel bericht krijgen dat er plaats vrijkomt.

Belgian Chocolate village

900 m2 geschiedenis, cultuur en animaties rond chocolade komen tot leven in de bewaarde erfgoedparel van de vroegere chocolaterie – koekjesfabriek Victoria. Belgian Chocolate Village behandelt periodes, werelddelen, technieken en brengt de chronologische elementen, nodig om een belangrijk element van ons nationaal erfgoed te begrijpen. Het parcours prikkelt alle zintuigen van de bezoeker.

Meer info: www.belgianchocolatevillage.be 

 

Floralia Brussels

In het 14 ha grote park is een presentatie weggezet van bijna alle voorjaarsbloemen die men maar bedenken kan. Onder leiding van vakspecialisten zijn meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant door de medewerkers van het kasteel. De talrijke liefhebbers van voorjaarsbloemen kunnen genieten van meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen.  In de gerenoveerde serre van 1000m2 is een binnentuin te bezichtigen waarin vele creaties van snijbloemen, bloemstukken en sierplanten. Elke vrijdag komen er nieuwe bloemstukken in een ander thema.

Meer info: www.floralia-brussels.be

 

Kasteel van Groot-Bijgaarden

Het bezoek aan de Floralia is het moment om ook een deel van de gebouwen van het kasteel te bezoeken.  De mooie kapel en de slottoren zijn open voor het publiek en worden tijdens de Floralia ook versierd met nodige bloemen. 

Het kasteel, gedateerd van de 17de eeuw, is opgetrokken in een fraaie, zuivere Vlaamse renaissance stijl. De kapel heeft sinds drie eeuwen geen enkele wijziging onderging. De massieve dertig meter hoge slottoren telt vier verdiepingen. De muren zijn drie meter dik. Het platform van de vierde verdieping, dat beschermd wordt door een gekanteelde muur, biedt tot dertig kilometer ver een schitterend uitzicht over het domein en het Vlaamse land.