Daguitstap kasteeltuinen Arcen

Op zaterdag 6 juni gaan we op bezoek naar de kasteeltuinen van het Arcen in Nederlands Limburg.

Onze reis gaat bewust in juni door omdat je dan ten volle kan genieten van de vele prachtige rozen die er in de tuinen staan.

De dag sluiten we af in café Trappisten in Westmalle. Waar we genieten we van een broodmaaltijd, al dan niet met abdijbiertje van Westmalle.

Ons dagprogramma

07.00u.

samenkomst op parking van Concordia Textiles, Kalkhoevestraat Waregem

10.00u.

Onthaal met koffie en Limburgse vlaai, aansluitend rondleiding met plaatselijkse gidsen

12.45u.

Middagmaal in het kasteel van de tuinen
14.15u.  
Vrij bezoek aan de tuinen of verkenning van het nabegelegen dorpje
17.45u. Avondmaal in Café Trappisten in Westmalle

20.00u.

terug in Waregem

Inschrijven

Prijs per persoon: 70 euro.
Inbegrepen: koffie met Limburgse vlaai, middagmaal (voor-, hoofdgerecht en dessert), avondmaal (broodmaaltijd), bus, inkomticket en gidsen.
Inschrijven kan je hier.

Plaatsen zijn bepekt.

Het kasteel van Arcen

Het kasteel van Arcen stamt uit de 17e eeuw en is gebouwd in opdracht van de Hertogen van Gelre. De laatste eigenaar overleed in 1942. Daarna kwam het leeg te staan. In 1976 kocht de Stichting Limburgs landschap de eerste gronden. Er volgde heel wat restauratie aan de gebouwen en de aanleg van de tuinen. In 1988 werd het door Prins Bernhard geopend voor het publiek.

 

De tuinen van het kasteel

Tijdens een wandeling door het park kunt u genieten van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en de prachtige uitzichten. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring en varieert in grootte en stijl. De subtropische kas Casa Verde is beplant met o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. Er zijn ook nog kleinere thematuinen zoals de Italiaanse tuin, de Acertuin, de Bordertuin, de patiotuinen,... In de Bergtuin kan je zelf minigolf spelen.

Het klassieke rosarium is het paradepaardje van de tuinen. Het is omrand door het grachtenstelsel en is onderverdeeld in symmetrische tuinen met elk een eigen thema. Ze herbergen klimrozen, leirozen en liaanrozen. Wanneer de rozen volop in bloei staan is het in de tuinen een waar geur- en kleurfestijn. Naast rozen zijn er ook diverse vaste planten, bomen en heesters te bewonderen.Meer info: 

www.kasteeltuinen.nl