Lidy's Recepten

NOTENTAART


Benodigdheden voor het deeg:

150 gram zelfrijzende bloem

2 lepels suiker

125 gram boter


Benodigdheden voor het vulsel:

2 eieren

1 pakje vanillesuiker

200 gram bruine suiker

2 lepels zelfrijzende bloem

250 gram gemalen walnoten

 

Bereiding van het deeg:

De boter mals maken, suiker ondermengen en de zelfrijzende bloem.

Verdelen op bakpapier in een springvorm.

10 minuten bakken op 180°C


Bereiding van het vulsel:

De eieren loskloppen, de suiker toevoegen, de bloem en de gemalen walnoten.

Alles goed omroeren.

De taart uit de oven halen en het beslag over de taart verdelen.

Terug in de oven plaatsen en ongeveer 20 minuten bakken op 180°C.

 

!!!  ZEKER BAKPAPIER GEBRUIKEN  !!!

COURGETTE MET TAGLIATELLE


Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 middelgrote courgette
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram gandaham
  • 200 gram tagliatelle
  • 4 teentjes look, peterselie

 

Bereiding:

Snij de courgette in blokjes en stoof aan in olijfolie tot ze beetgaar zijn.

Doe er de geperste look bij.

Snij de gandaham in kleine stukjes.

Kook de tagliatelle en laten uitlekken.

Meng de tagliatelle, de gandaham en de mascarpone onder de gestoofde courgette.

Werk af met peterselie.


Warm opdienen. Smakelijk!!!

APERITIEF VAN VLIERBLOEMEN


Benodigdheden:

35 vlierbloemen

5 citroenen

1,5 kg griessuiker

2 liter water

75 gram citroenzuur (apotheek of natuurwinkel)

 

Bereiding:

Pluk de vlierbloemen bij droog weer op veilige plaatsen.

Doe ze in een kom samen met de citroenen (in schijfjes en de schil erbij), de suiker, het citroenzuur en het water.

Dek de kom af en plaats deze in een koele ruimte, 2 tot 3 dagen. Nu en dan roeren met een houten lepel.

Daarna het mengsel door een zeef of neteldoek gieten. De bekomen siroop kan bewaard worden in flessen of in de diepvries in de vorm van ijsblokjes.

 

Alcoholvrije aperitief

¼ glas siroop of 4 ijsblokjes siroop + ½ glas bruisend water.

 

Aperitief met alcohol

- ¼ siroop of ijsblokjes + ¼ gin + ¼ bruisend water.

Of

- ¼ siroop of ijsblokjes + ¼ schuimwijn of champagne + ¼ bruisend water;

 

Alles ijskoud opdienen. Lekker bij de barbecue op een warme dag

unsplash