Benodigdheden voor het deeg:
150 gram zelfrijzende bloem
2 lepels suiker
125 gram boter
Benodigdheden voor het vulsel:
2 eieren
1 pakje vanillesuiker
200 gram bruine suiker
2 lepels zelfrijzende bloem
250 gram gemalen walnoten
Bereiding van het deeg:
De boter mals maken, suiker ondermengen en de zelfrijzende bloem.
Verdelen op bakpapier in een springvorm.
10 minuten bakken op 180°C
Bereiding van het vulsel:
De eieren loskloppen, de suiker toevoegen, de bloem en de gemalen walnoten.
Alles goed omroeren.
De taart uit de oven halen en het beslag over de taart verdelen.
Terug in de oven plaatsen en ongeveer 20 minuten bakken op 180°C.
!!! ZEKER BAKPAPIER GEBRUIKEN !!!
Benodigdheden:
35 vlierbloemen
5 citroenen
1,5 kg griessuiker
2 liter water
75 gram citroenzuur (apotheek of natuurwinkel)
Bereiding:
Pluk de vlierbloemen bij droog weer op veilige plaatsen.
Doe ze in een kom samen met de citroenen (in schijfjes en de schil erbij), de suiker, het citroenzuur en het water.
Dek de kom af en plaats deze in een koele ruimte, 2 tot 3 dagen. Nu en dan roeren met een houten lepel.
Daarna het mengsel door een zeef of neteldoek gieten. De bekomen siroop kan bewaard worden in flessen of in de diepvries in de vorm van ijsblokjes.
Alcoholvrije aperitief
¼ glas siroop of 4 ijsblokjes siroop + ½ glas bruisend water.
Aperitief met alcohol
- ¼ siroop of ijsblokjes + ¼ gin + ¼ bruisend water.
Of
- ¼ siroop of ijsblokjes + ¼ schuimwijn of champagne + ¼ bruisend water;
Alles ijskoud opdienen. Lekker bij de barbecue op een warme dag
Copyright © Alle rechten voorbehouden aan Tuinhier Waregem